05.02.2011manos
Cruembreger Weekenmatt
Am Samsdach gi-et us Mu-eder
Ganz frü-e alt op dänn Matt.
Do gött ett Eier, Muuren, Kappes,
on manchen netten Kall op Platt.
Enn Mattwief schre-it uut voller Boscht,
„Dä Koppschloht vi-er Euronen.“
Datt es nu werklech nitt te dü-er,
weil Lüüs on Schni-elten drennen wohnen.
On neewen aan, do sti-et enn Kä-el,
mett Kappes on Schaffou,
datt Krom sall biologesch sinn,
verkaut ess datt emm Nu.
Vergeeten wäet dobie te si-er,
datt nix wie früher ess.
On u-ech dä Mest van manchem Dier,
kontamini-erden Schiß.
Enn Körriwu-esch, förr töscherdu-er,
schmackt emmer jongk on au-elt,
on doförr sorcht dä Wu-eschtekä-el,
wall uut emm Westerwau-eld..
On förr die Wu-esch emm Plastikhemd,
mett orentlech Phosphat,
do stonnt sugar die Grü-enen aan
– gezz haffer dänn Salat.
On op dämm Matt do stonnd die Buuren,
bess enn die kli-enen Meddachsuhren
mett langen Muuren
on matschegen Prumen,
on tellen Kaffermänner töschern Dumen.
Am Eng verschlöüdern se labberege Gürksker,
die schleihten, grü-enen Bio – Pürksker.
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